Снимка: МРРБ, архивНиколай Нанков дава на съд гласа на служебния кабинет.Бившият

...
Снимка: МРРБ, архивНиколай Нанков дава на съд гласа на служебния кабинет.Бившият
Коментари Харесай

Николай Нанков завежда дело за клевета срещу Антон Кутев

Снимка: Министерство на регионалното развитие, списък

Николай Нанков дава на съд гласа на служебния кабинет.

Бившият зам.-министър на районното развиване и благоустройството Николай Нанков завежда дело за клюка против представителя на служебния кабинет.

„ Никакви необезпечени контракти за ремонт на пътища не съм подписвал и с представителя на държавното управление Антон Кутев ще се срещнем в съда за тази клюка. Не може от висотата на заеманата от него позиция да прави сходни внушения! “, написа Нанков във Facebook.

Кутев не е никакъв представител, а чист манипулатор, продължава някогашният зам.-министър.

„ Напоследък се изживява и като регулировчик на митинги – преди дни прати недоволните лекари пред Народното събрание. Днес праща недоволни строители пред дома ми и пред дома на водача на ГЕРБ. Но каквото и да приказват Кутев и служебният министър Комитова, обстоятелствата са ясни и все по-видно става безсилието им. Единствената цел на служебното държавно управление на Румен Радев е злепоставяне на ГЕРБ. То нищо друго не работи. Дори е готово цялостен един отрасъл да стане косвена жертва на политическите им интриги. Пред нищо не се стопират “, изяснява претекстовете си Нанков.

Той е безапелационен, че няма от какво да се тормози.

„ При ръководството ни постоянно сме успявали да осигурим спомагателни средства за АПИ поради осъществени належащи действия. Няма водач, който да не е удовлетворен, че „ вълните “ на „ Тракия “ най-накрая са в предишното. В строителния отрасъл са заети стотици хиляди български жители, той е от изключителна значимост за стопанската система и ние като управленци в никакъв случай не сме го пренебрегвали “, безапелационен е той.

Нанков напомня, че постоянно са били обезпечавани спомагателни целеви средства към АПИ с постановления на Министерски съвет и с актуализация на бюджета. През 2020 година на АПИ бяха отпуснати в допълнение близо 1,5 милиарда лева, през 2019 – 984 милиона лв., през 2018 – 1,7 милиарда лева

„ В актуализацията на бюджета на служебния кабинет няма пари за пътища. Нещо повече – от обезпечените от нас пари за „ Хемус “ бяха взети близо половин милиард лв.. И не е ясно за какво най-малко те не отидоха за разплащане с сектора – нали се хвалят с доста високи доходи в бюджета?! За какво са били изхарчени тези милиони? А какво стана с оставените в сметката на Министерство на регионалното развитие близо 81 милиона, които сякаш бяха за разплащане на осъществени действия по „ Хемус “? Не намирам логичност в дейностите на служебните държавно управление. Министърката хем не стопира действия, за които не намира средства. Хем не поставя старания да ги обезпечи. Нещо повече – с лека ръка се освобождава с близо половин милиард от сметката на Министерство на регионалното развитие за „ Хемус “. Това не са дейности на министър, угрижен за ресора, който ръководи. А негов главорез “, приключва той, написа bulgaria.utre.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР